Nu var det ett tag sedan!

Ja tiden bara springer iväg!
Jag är inne på fjärde praktik veckan på hjärtintensiven på akademiska nu! Och det känns väldigt bra, jag lär mig otroligt mycket för varje dag jag är där. Hade mittbedömning igår som gick strålande😊 det enda jag måste komma över är att sätta pvk! Gah, jag har satt en men då gick det inte så bra och självförtroendet hamnade i botten så nu vill jag inte sätta någon mer😁 men det släpper nog så fort jag får till det👍


På häst fronten är det ganska lugnt. Qvicken fick träffa en equterapeft här för någon vecka sen och fick med mig några övningar att göra så han slappnar av lite i muskulaturen. Har inte tävlat något sen Björklinge men på tisdag är det dags igen! Jump Club i Enköping ska vi till och rida regional 1m och 110cm! Så det ska bli riktigt kul! Sen på lördag nästa vecka är det hemma tävling i Tierp så då hoppar vi 1m och 110 igen plus att jag kommer vara funktionär hela dagen😊 hoppas på bra väder👌 




Även nakenfis numera i hagen vilket uppskattas!😊

Måste bara lägga till den här bilden😍 en morgon när jag släppte ut hästarna bjöd himlen på denna fina utsikt!


Tävling Börklinge RF 11/4

Äntligen hemma och får ta det lite lungt! Dagen var väldigt lång idag då det var sjukt mycket starter under dagens tävling. Men en stor eloge till Björklinge och deras arragemang! Det flöt på väldigt bra och en snabbt tempo gjorde att nästan 350 starter flöt på idag.
Jag är överlag jätte jätte nöjd med våran prestation idag!
 
1m Avd B 0 fel

Detta är första gången vi går in i 1m direkt om man bortser från katastrof ritten i Heby i vintras, och jag hade på känn idag att det skulle gå bra! Intalade mig själv att vi skulle nolla! Vilket vi gjorde:) Banan sträckte sig över 7 hinder och 8 språng. På framridingen var han mer vild är tam som vanligt;) Det var till och med en som frågade mamma om vi matade honom med krut;) Överlag en bra känsla. Inne på banan så ja, jag hade noll kontroll. Jag bad honom att sakta ned och han ruskar på huvudet och ökar;) Men vi nollade i alla fall med lite tur på något hinder.
 
110 Avd B 16 fel
 
Debut på denna höjden! Jag har nog varit super nervöd länge nu över denna start, då jag alltid har haft lite höjdrädsla;) Men inte behöver jag ha det! Qvicken bara flööög över hindrena!:) På framridingen var han lite mindre vildare än till första klassen och bjöd på fina språng. Inne på banan så var jag jätte nervös, men tog mig samman och fick en jätte bra start! 1 och 2 fick jag in precis den distansen jag hade tänkt. Till 3an som var ett plank med vattenmatta  in under som han kikade på väldigt mycket, inte så mycket att han stannar, men tillräckligt så han började maska lite och fick med sig bomen där. 4 inte så mycket att säga om, in till 5ans kombination vart han lite strulig med galoppen och jag fick nog inte riktigt fram den som jag skulle så han krumelur hoppar oxern in och fick emd sig bomen ut från kombinationen. Hade detta hänt för ett par månader sen att han inte tagit ett språng till! Jag höl på att ramla av och tappade stigbygel vilket gjorde att jag inte ritkigt fick trycket i galoppen igen efte avbrottet mot 6an så han får med sig den. Sen vart det följdfel på 7ans oxer och 8an flöt på fint.
Överlag är jag jätte nöjd! Vi tog oss igenom banan utan att dö halvvägs, jag hade tillräckligt mycket mod att vara kall att fortsätta rida som jag skulle och tja, det som hände är erfarenheter:) Jag är jätte nöjd!
 
 
Filmen från dagens klasser:)
 
 
 

Galen häst!

Igår så red vi en sväng som vi ridit tusen gånger, men från stunden jag satte foten i stigbygeln tills det att jag hoppade av var han konstant rädd för allt! Knäpp häst är milt uttryckt. När vi hade ca 500m kvar tills vi kom ut på asfaltsvägen började han slappna av och börja jobba ordentligt...
Men det var härlig dimma ute som svepte över åkrarna som jag kunde titta på istället för att bli galen på Qvicken;)
Idag startade jag dagen med att träffa en kursare kl 8 imorse för att förbereda inför oppositionsseminarium vi hade idag på förmiddagen. Det gick bra att både vara opponenter och respodenter, så nu är ännu en del klar av detta block! 



Ridturen idag var min tanke att vi skulle köra lite lugn och harmonisk markarbetshoppning. Det var alltså min tanke;) men qvicken var överallt och hade gummi under fötterna och studsade konstat. Han tyckte det var super kul att hoppa dessa gigantiska 50 cm hinder;) 


Danne var hemma idag så han fick följa med ut och filma lite!
http://youtu.be/4o71X9-M6GE

Sen fixade jag stallet och Danne lagade super god mat! Kött och klyftpotatis👌
Kom även på att jag hade ett avsnitt av greys att titta på så det var bara att fälla upp datorn och titta ikapp;)
Kvällen avslutades med bast, lite alkohol och nu Berg och Meltzer i Europa!