KTC

Dagens undervisning var på KTC Akademiska och handlade om andningshjälpmedel. Vi fick ett patientfall och skulle agera utifrån det genom att använda oss av A B C D, luftvägar, andning, cirkulation och neurologisk status. Det var lite rörigt i början när 10 "sjuksköterskor" skulle komma fram till något vettigt men det gick bra till slut. Sen fick vi prova koppla ihop oxygen maskar/grimman med väggen och ut till patienten och även prova andas med en mask vilket kändes helt okej. Kul att prova på så man kan säga till patienten hur det känns. 
Därefter skulle vi använda sugkateter för att suga upp "slem" i munnen och halsen på varandra, nu användes bara vatten. Åter igen väldigt bra att få både suga och känna på tekniken men även vara den som blir utsatt då slangen man använder och suger med är cirka 30 cm lång. Det gjorde inte ont och var inte obehagligt:) 
Vi fick även se en cpap och känns hur det är att andas med mottryck vilket kändes väldigt konstigt! Och masken som används ska sitta väldigt hårt och tajt i ansiktet vilket kan upplevas väldigt läskigt och obehagligt för patienten så det krävs verkligen att vi som sjuksköterskor pratar med patient och tar det lugnt och försiktigt. 
Lärorikt och kul är det att få praktisera det som man bara läst om!

Kvällen idag kommer vara lugn, blir lite förberedelser inför morgondagens tävling!:)

Sugningsutrustning och cpap mask

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: